"Groots in het kleine werk"

"Groots in het kleine werk"

Restauratie

Restauratie

Om een juiste en professionele restauratie uit te kunnen voeren kijken wij eerst naar de opbouw van de schade. We bekijken de materialen die gebruikt zijn, uit welke periode de stijlelementen komen en welke technieken zijn toegepast. Na het vaststellen van de schade maakt Buisman Stukadoors Groningen een plan van aanpak, zorgt voor de uitvoer van het  herstel en maakt een verslag van het verloop van het restauratie proces. Ook voor restauratie bent u bij Buisman Stukadoors  aan het juiste adres!

Restauratie houdt in dat we proberen zoveel mogelijk authentieke elementen te herstellen, zoals:

  • Ornamenten en lijstwerk in plafonds. Deze plafonds, vaak van riet gemaakt,  kunnen scheurvorming vertonen (ook vanwege de bevingen). Ons doel is niet het plafond eruit te halen maar het rietplafond vast te zetten met behulp van rvs-schroeven. Vervolgens geheel te stukadoren met toepassing van wapening om scheurvorming proberen tegen te gaan. Zijn de originele ornamenten of lijsten teveel beschadigd? Dan maken wij een mal om met behulp hiervan het ontbrekende lijstwerk erbij te trekken of ornamenten te gieten.
  • Gevels met blokverband. Restauratie van bestaande gevels moet zorgvuldig gebeuren om zo alleen het beschadigde gedeelte te hoeven herstellen zodat de kosten zoveel mogelijk beperkt worden. Belangrijk detail hierbij is dat de aansluiting van het gerestaureerde gedeelte en het oude, zoveel mogelijk onzichtbaar hersteld wordt.
  • Buitengevels en het lijstwerk. Restauratie buiten, betekent dat je veel kennis moet hebben van de ondergronden en materialen. Door de jaren lange ervaring op dit gebied, durven we wel te zeggen dat we dit goed beheersen.

Wilt u meer info op het gebied van restauratie, klik dan hier.

Stukadoorsbedrijf Buisman

Melisseweg 85
9731 BM Groningen

HEEFT U PLANNEN VOOR RESTAURATIE OF STUCWERK?